Impulzy 08/2024: Krásno

Krásno je speciální disciplína. Krásno patří do života, podobně jako střídmost a skromnost. Kde je hranice mezi materiálním rozmarem a mezi věcmi, které nám dělají radost, protože nám slouží a zároveň se nám líbí?

Během srpna jsem měla příjemnou schůzku ohledně papírů. Každý další vzorník papíru je dalším otazníkem do mojí už tak přeplněné hlavy. Pořád je tam ta otázka, jestli bychom neměli rozšířit nějaké barevné varianty a nebo vyzkoušet nového dodavatele. Pojí se s tím ale hodně práce, proto takové rozhodnutí nelze uspěchat. Vzorníky obecně jsou pro mě ale velké téma. Krásný vzorník dokáže zpříjemnit nákup, pomoci klientům se rozhodnout a zároveň je to prostě fancy prezentace pro firmu. Nedávno jsem byla v krásném prostředí bratislavské Prádelny, kde jsem navštívila studio NURA ohledně naší spolupráce a zahlédla jsem vzorníky, které jsem měla chuť držet v ruce. 

A nebylo to poprvé ani naposledy. Krásné věci přitahují moje oči. To, jestli jsou skutečně krásné, je otázka vkusu a stylu, který je pro každého člověka jedinečný. Nicméně v krásném prostředí a s hezkými věcmi se mi pracuje o něco lépe. Často se tak ve mně pere otázka toho, co je čistý konzum a co je “krásno”, které pomáhá mojí fantazii, které mi pomáhá tvořit další krásné věci. Takto impulzivně jsem třeba koupila měsíční plánovač, kterému chceme udělat celou desku z polyuretanu a vytvořit tak kancelářskou kolekci.