Flashback 06/2024: Pasparty, obálky, desky a gravírování 

Přehoupli jsme se do druhé poloviny roku ani nevíme jak. V Lafoliu jsme za půl roku stihli rozšířit zakázkovou výrobu do několika segmentů. Zhotovili jsme hned několik zakázek, které s fotkou nemají příliš mnoho společného, ale fotku jsme také úplně neopustili.

01 JEDEN ZÁKAZNÍK, 150 PASPART

Lenka je jedním z prvních zákazníků, kteří jsou s námi od samotného začátku –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ to v nabídce byly jen a pouze pasparty. Lenka každý rok touto dobou objednává přes 100 paspart, do kterých vkládá školní fotografie. Její individuální přístup ke službě ve školní fotografii je něco originálního, co u nás nemá obdoby. S Lenkou na dané téma chystáme rozhovor, protože i ona se potýká s námitkami rodičů. Lenka nás pustila do zákulisí nejen svého života, ale také do zákulisí businessu. Máte se na to co těšit.  

02 OBÁLKY NA FOTKY

Fotografové pomalu nakupují stále více obálek, které vyrábíme z PU, a ačkoliv se jedná o umělý materiál, tak na dotek připomíná spíše hladkou koženku. Je moc příjemný, je omyvatelný a máme ho hned ve třech barvách. Na míru potom můžeme zhotovit různé velikosti v rozličné škále barev. O obálkách si můžete přečíst více v tomto článku a podívat se na video, jak obálky personalizovat. Do e-shopu pro fotografy přidáváme rozměr 13×19 cm.

03 HORECA: Desky na menu

Jedním ze segmentů, do kterého jsme vstoupili poměrně nedávno je gastro. Nepouštíme se do vaření, ale do výroby desek na míru. Pro našeho klienta jsme vyhotovili desky na menu v tmavě zelené barvě se zlatými šrouby. Voskované plátno je odolné a omyvatelné, takže věříme, že v restauraci bude mít dlouhou životnost.  

Ve stejné barvě jsme potom vytvořili i desky na účtenky, kde jsme původně navrhli tři možnosti vkládání účtenek –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ klient si vybral klasickou kapsu, do které lze vsunout účtenku i hotovost či kartu. Galerii fotek a video najdete v tomto článku.

04 GRAVÍROVÁNÍ A ŘEZÁNÍ

Konečně jsme využili plný potenciál naší skromné gravírky –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ použili jsme ji na řezání různých tvarů, které u nás poptávají klienti především na prezentace a prodej. Spojili jsme tak kus moderní technologie se starým knihařským řemeslem a zatím to vypadá jako správné spojení. Vyrobili jsme různé desky na prezentaci šperků, mističky na odkládání drobností a další produkty, které jdou pomaličku do výroby. Zakázková výroba je rozmanitá, detailní, precizní, originální… Je snad všechno, jen ne rychlá. Je to proces tvoření, proces změn a proces finalizace, to vše vezme svůj čas.